Over Samoco

Het begint in de vroege jaren ’70, als twee gespecialiseerde ondernemingen elkaar vinden. Het Belgische Sarens NV geldt op dat moment als een gevestigde waarde voor kraanverhuur en transport, terwijl Montalev France in de loop der jaren een uitgebreide knowhow in industriële montage opgebouwd heeft.
De activiteiten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, en in 1973 is de samenwerking een feit. Vanuit de onderlinge synergie ontstaat Samoco: een bedrijf met een gezonde financiële onderbouw, een familiaal karakter en een structureel sterke organisatie.

Vandaag is Samoco in binnen- en buitenland actief.

Onze activiteiten:

Onze visie

Een groot inzicht in uitvoeringsdetails, technische vakkennis en veel expertise bij het realiseren van projecten. Dat kenmerkt de visie van Samoco, net als een grote focus op vakmanschap, creativiteit en flexibiliteit. Tegelijk verliezen we nooit de risico’s uit het oog – veiligheid voor alles.

Samoco is uw ideale partner. Welk project u ook wilt realiseren.

Al jaren staan we bekend als een referentie voor complexe manipulatie van industriële apparaten in West-Europa. Onze klanten waarderen onze kwaliteitsvolle en veilige oplossingen, steeds vanuit een sterke Belgische basis.

Wist u dat we het enige full-service montagebedrijf zijn met multidisciplinaire expertise? Zo vormt Samoco de perfecte partner voor bedrijven die een partnership willen in België of buiten de landsgrenzen. In een periode waar veel bedrijven geen in-house vakspecialisten meer hebben, denken we samen met hen na over creatieve oplossingen.

Solve it
with skill.

Tackle it
with passion.

Sectoren

Onze ervaring en expertise maken dat wij vandaag onze diensten verlenen aan klanten uit diverse sectoren. Van het precieze sleutelwerk over laswerk tot het manipuleren van zware materialen. Een bewijs van onze veelzijdigheid en flexibiliteit. U vindt uw sector niet meteen in onderstaande lijst terug?
Contacteer ons dan zeker voor meer informatie. We zijn namelijk niet vies van een beetje uitdaging.

Afvalverwerking, Constructie, Havennaties, Machinebouw, Olie en gas, Overslag, Petrochemie, Pharma, Productie, Voeding, Zware procesindustrie.

3 Kernwaarden

Het geheim van ons succes? 3 sterke kernwaarden die we nooit uit het oog verliezen. Welk project we ook starten, het wordt steeds gerealiseerd volgens onze kernwaarden. Alleen zo kunnen we onze klanten de kwaliteit garanderen die ze van ons verwachten.

1Skills

  • We positioneren onszelf in de markt als ervaren service providers, die complexe jobs uitvoeren met de beste mensen.
  • We implementeren momenteel een competentie management systeem zodanig dat we de juiste mensen op de juiste job hebben.
  • Naast onze core business bieden we bijkomende services aan om een totaaloplossing te voorzien en zo aan de behoeften van de klant te voldoen.
  • Als dochter van de Sarens Groep krijgen we de volle ondersteuning voor Heavy lifting en Special Transport activiteiten.

2Passie

  • Onze gepassioneerde vakmensen zijn trots op wat ze realiseren en gaan tot het uiterste om de klant tevreden te stellen.
  • Samoco onderscheidt zich door snel te reageren op de vraag van de klant. Op ons kan men rekenen, op elk moment van de dag.

3Veiligheidsbewust

  • Veiligheidscultuur is voelbaar in de hele organisatie, van top management tot op de werf en in alles wat we doen.
  • De VCA petrochemie en ISO 9001 certificaten van Samoco garanderen een kwalitatieve en veilige uitvoering van uw project.
ISO 9001